Monday, March 29, 2010

Rehlah iTKD bersama TKD UiTM


26/03/2010 kami buat rombongan ke Pantai Melawi Kelantan. Jam 3.40pm kami betolak menaiki bas UiTM. Sampai grik jam 5.00pm kami singga kat kedai mamak solat asar n makan.

Kami sampai di Chelat Melawi jam 11.00pm semua pun da letih dan mengantuk pun menguasai diri masing-masing setelah bagi2 tempat kami pun bum lah dengan aman damai diiringi nyayian deruan ombak pantai cina selatan.5.30 am kami pun bangkit untuk solat tahjud. Walaupun letih tak hilang lagi tapi kerana taat kepada arahan dan ingin merai pahala yang Allah sediakan kepada mereka yang bangkit tengahmalam . Tiadalah ganjaran melainkan syurga dan pengampunan.Lepas solat saya bagi le tazkirah sikit. Lepas tu latihan kat tepi pantai .


Pantai Melawi memang cantik ,indah dan permai. Lihat le sendiri tapi kalau nak tau pi la sendiri
insyallah memang memuaskan.Training tak le lama yang lama tu posing-posing . Yang tak pakai dobok pun posing juga.


Jangan sangka umi tak boleh kick. Tengkok la kaki.Bapa da tua jadi sepak dalam air je le. Anak sebab muda lagi tu yang boleh terbang .


Sebelah petang kami buat perlawanan persahabatan dengan UiTM Kelantan. Yang ini adalah peserta pertama .Merah UiTM Penang biru UiTM Kelantan.lepas sparing tanda ucapan terima kasih pun dizahirkan dengan pemberian cenderahati berupa hamper n bending. Pihak UiTM Kelantan pun balas le.Lepas lawan kami pun balik nak tinggal depa rasa kasian pula bila tengok muka depa yang sahdu
tapi apakan daya sebab ada BBQ sedang menanti kat chelat.

No comments:

Post a Comment