Tuesday, November 30, 2010

PERTEMUAN SELEPAS 26 TAHUN BERPISAH

20hb November 2010 jam 12.00 malam.
Hari yang bersejarah dalam hidup ku. Allah SWT dengan kasih sayangNya telah mempertemukan kami setelah 26 tahun berpisah.

Terasa di hati kebesaran Allah, dunia terasa begitu kecil . Saya dari Kedah n sahabat saya dari Sabah.Kuala Lumpur, Jalan Cho Kit menjadi saksi pertemuan tengah malam tersebut.Kalau dulu ke mana pun kami akan bersama. sekarang tua da anak pun ada ramai .
Ada lagi sahabat kami yang tak jumpa. Semoga satu hari nanti Allah mempertemukan kami .Ini gambar yang diambil 26 tahun dulu, yang paling macho tu ha ha . Yang sebelah gambar terbaru tua da.Terima kasih yang tak terhingga diucapkan kepada Ust. Ramlang Porigi kerana sanggup bersusah payah menjadi pemandu arah sehingga pertemuan dapat berlaku, al maklum jalan kat KL saya memang angkat tangan tambah- tambah pulak tengah malam lagi la.

So saya berharap kawan2 mana yang da lama tak jumpa tu kontek lah.

1 comment:

  1. Syukur Alhamdulillah dengan kasih sayng dan lumpah kurniaNya kita dpt bertemu walaupun hanya dalam waktu yg singkat tapi cukup bermakna. Iya... dulu ke mana jak kita bersama walaupun terpaksa jalan kaki... kenangan yg tak mungkin dilupakan. Semoga kita dipanjangkan usia agar pertemuan2 berikut akan dpt kita adakan dan merapatkan lagi hubungan kekeluargaan utk anak2 kita pulak. Amin.....

    ReplyDelete